Fem tips för att använda Censusregistret när du spårar upp familjehistorien

Censusregistren

Inledning

Att spåra upp sin familjehistoria kan vara en spännande och mycket givande uppgift. Det kan ge dig en djupare förståelse för dina rötter och hjälpa dig att koppla samman medlemmar av din utökade familj. Ett av de bästa verktygen du har till hands när du forskar i din familjehistoria är Censusregistret. Censusregistret innehåller värdefull information om dina förfäder som du kan använda för att hitta ledtrådar om deras liv och plats. I detta blogginlägg delar vi med oss av fem tips för att använda Censusregistret när du spårar upp din familjehistoria.

Tips #1 - Samla in all information du kan om dina förfäder

Innan du börjar använda Censusregistret, se till att du har samlat in så mycket information som möjligt om dina förfäder. Detta inkluderar namn, födelsedatum, födelseplats, dödsdatum och plats, äktenskapsdatum och plats samt yrke. Ju mer information du har, desto lättare blir det att hitta dina förfäder i Censusregistret.

Tips #2 - Lär dig om Censusregistret och hur man söker efter information

För att kunna använda Censusregistret måste du först lära dig om registret och hur man söker efter information i det. Censusregistret är en officiell folkräkning som genomförts i USA sedan 1790. Varje räkning innehåller detaljerad information om varje person som är bosatt i landet. För att hitta information om dina förfäder i registret, måste du söka efter dem med hjälp av deras namn och andra detaljer om deras liv.

Sökningar på nätet

Du kan använda webbsidor som Ancestry.com och Findmypast.com för att söka efter information i Censusregistret online. Dessa webbplatser kräver dock oftast en prenumeration för full tillgång till alla deras tjänster.

Lokala bibliotek

Du kan också besöka lokala bibliotek för att få tillgång till Censusregistret. Biblioteket kan ha en kopia av registret eller en onlineversion som du kan använda för att söka efter information om dina förfäder.

Tips #3 - Vet vad du letar efter

Innan du börjar söka i Censusregistret bör du ha en tydlig uppfattning om vad du letar efter. Specifika frågor som "Var bodde min farfar år 1900?" eller "Vilket yrke hade min morfarsfar?" kan hjälpa dig att hitta information snabbare.

Tips #4 - Var observant på felstavningar och andra fel i informationen

Censusregistret är inte felfritt, och det är vanligt med misstag som felstavningar och stavfel i namn, felaktig ålder och felaktiga yrken. Det är viktigt att du är observant på sådana fel när du söker efter information om dina förfäder. Om du inte hittar dina förfäder under deras riktiga namn kan det vara ett tecken på att de är felstavade eller att deras namn har förvrängts.

Tips #5 - Hitta bekräftelse på informationen du hittar i Censusregistret

Folkräkningar från Censusregistret är värdefull information, men det är inte alltid helt korrekt. Det är därför viktigt att hitta andra källor som kan bekräfta den information som du hittar i registret. Du kan till exempel leta efter information i kyrkoböcker, dödsattester och andra offentliga register.

Slutsats

Forskning i din familjehistoria kan vara en spännande och givande uppgift. Censusregistret är ett värdefullt verktyg som ger dig möjlighet att hitta information om dina förfäder och koppla samman medlemmar av din utökade familj. Genom att använda dessa fem tips kan du få ut det mesta av Censusregistret och fördjupa din kunskap om din familjehistoria.