Så använder du sökmotorerna för släktforskning

Censusregistren

I den moderna världen där teknik har tagit över, blir släktforskning alltmer populärt bland människor som vill lära sig mer om sina förfäder och deras historia. Idag är det möjligt att använda sökmotorer för att göra din släktforskning enklare, snabbare och mer effektiv. Här är några tips för att använda sökmotorer för att utforska dina rötter.

Sökning efter genealogiska webbplatser

Som släktforskare har du förmodligen redan stött på flera webbplatser som är inriktade på genealogi. Men det finns fortfarande många resurser där ute som du kanske inte har upptäckt än. Och för att hitta dem kan du använda sökmotorer.

Börja med att söka efter ord som "släktforskning" eller "genealogi". Du kan också lägga till några sökord som är relaterade till dina förfäder. Om till exempel dina förfäder är från Sverige kan du lägga till sökord som "svenska släktforskning webbplatser".

När du har hittat några webbplatser, läs igenom dem noggrant för att se vilken sorts information de har om dina förfäder. Se till att även kolla på eventuella forum eller chattar där du kan diskutera med andra släktforskare och få hjälp med din forskning.

Utveckling av sökord för att förbättra sökresultaten

Att hitta information om dina förfäder kan vara en utmaning. Men genom att använda lämpliga sökord kan du göra sökningen enklare.

Du kan börja med att skriva ner vad du vet om dina förfäder, till exempel namn, platser och yrken. Använd sedan dessa detaljer som nyckelord när du söker på sökmotorer. Detta hjälper till att smala ner sökresultaten och ger dig allt mer specifik information om dina förfäder.

Det är också en bra idé att använda så många sökord som möjligt. Ju fler sökord du kan använda, desto fler resultat hittar du. Men tänk på att inte använda för många sökord samtidigt eftersom det kan ge för många resultat och göra det svårare att hitta relevant information.

Användning av Google Books och Google Scholar för forskning

Google Books och Google Scholar är två kraftfulla verktyg för släktforskning. Båda verktygen gör det möjligt för dig att söka efter böcker och vetenskapliga artiklar som kan innehålla information om dina förfäder.

Genom att använda Google Books kan du söka igenom miljontals böcker helt gratis. Du kan söka efter specifika namn, platser, datum eller andra sökord för att hitta böcker som innehåller information om dina förfäder. Om du hittar en intressant bok kan du ladda ner den eller köpa den online.

Google Scholar är ett annat verktyg som gör det möjligt för dig att söka efter vetenskapliga artiklar och annan akademisk litteratur. Det kan dock vara svårare att hitta information om dina förfäder med detta verktyg, eftersom det mer inriktat på akademiska ämnen. Men det är fortfarande värt att undersöka.

Listor med användbara sökmotorer för släktforskning

  • Ancestry.com
  • FamilySearch.org
  • MyHeritage.com
  • Findmypast.com
  • GenealogyBank.com
  • Archives.com

Slutsats

Alla dessa tekniker kan vara användbara för att hitta information om dina förfäder och göra din släktforskning enklare. Att använda sökmotorer är definitivt ett mycket viktigt verktyg som du kan använda för att få tillgång till en hel värld av information om din familj och dess historia. Så var inte rädd för att prova dessa tekniker och ta reda på mer om din förfäders liv och äventyr.