Efternamn ëAtt veta mer om ë efternamn är att veta mer om personer som med stor sannolikhet har samma ursprung och förfäder. Detta är anledningen till att efternamnet ë ofta är vanligare i vissa länder i världen än i andra. På den här sidan kan du ta reda på i vilka länder i världen det finns flest personer med efternamnet ë.

ë efternamn i världen

.

Globaliseringen är ett fenomen som har lett till att efternamn sprids mycket längre bort från det land där de har sitt ursprung, så att vi kan hitta asiatiska efternamn i Europa eller amerikanska efternamn i Oceanien. Detsamma gäller ë, som är ett efternamn som är stolt representerat nästan överallt i världen. På samma sätt finns det länder där antalet personer med efternamnet ë är högre än i övriga länder.

Kartan över efternamnet ë

Visa karta över efternamnet ë

Möjligheten att på en världskarta ta reda på vilka länder som har flest ë i världen är till stor hjälp. Genom att placera oss på världskartan över ett visst land kan vi se exakt hur många personer som bär efternamnet ë, så att vi kan få exakt information om alla ë som finns i det landet. Allt detta hjälper oss också att förstå inte bara varifrån ë efternamn kommer, utan också hur de personer vars ursprung är en del av familjen med ë efternamn har flyttat och förflyttat sig. På samma sätt kan vi se i vilka länder de har slagit rot och utvecklats, och om ë är vårt efternamn är det därför attraktivt att veta till vilka andra delar av världen det är möjligt att en av våra förfäder en gång vandrade.

Länder med flest ë i världen

 1. Albanien Albanien (1)

Om du tittar noga, så presenterar vi på den här webbplatsen allt som är viktigt för att du ska få aktuell information om vilka länder som har flest ë runt om i världen. Det är också möjligt att se dem på ett mycket grafiskt sätt på vår karta, där de länder som har det högsta antalet personer med ë efternamn kan ses i en starkare ton. På så sätt kan du med en enkel blick enkelt hitta de länder där ë är det vanligaste efternamnet och i vilka länder ë är ett ovanligt eller obefintligt efternamn.

Med tiden har efternamnet ë genomgått vissa förändringar i sin stavning eller uttal.

Inte alla efternamn som liknar efternamnet ë har något att göra med det. Ibland är det möjligt att hitta liknande efternamn till ë som har en annan ursprung och betydelse.

Fel vid skrivning, frivilliga ändringar av bärarna, anpassningar av språkliga skäl... Det finns många skäl till varför efternamnet ë kan ha genomgått förändringar eller anpassningar, och från dessa anpassningar kan liknande efternamn till ë ha uppstått, som vi kan se.

Att avgöra om efternamnet ë eller något av de liknande efternamnen till ë kom först är inte alltid enkelt. Det finns många skäl som kan ha lett till att efternamnet ë har skrivits eller uttalats på ett annat sätt, vilket ger upphov till ett nytt, annorlunda efternamn ë, men med en gemensam rot.

 1. E
 2. Ea
 3. Ee
 4. Ei
 5. Eu
 6. Ey
 7. Eo
 8. Eh
 9. Eau
 10. Eeh
 11. Eha
 12. Ewe
 13. Ewy
 14. Eye
 15. Eyo
 16. Ewa
 17. Eyi
 18. Eoe
 19. Eie
 20. Eua
 21. Eee
 22. Eai
 23. Eeuu
 24. Ehui
 25. Ewoi
 26. Eoaeo