Efternamn åmanAtt veta mer om åman efternamn är att veta mer om personer som med stor sannolikhet har samma ursprung och förfäder. Detta är anledningen till att efternamnet åman ofta är vanligare i vissa länder i världen än i andra. På den här sidan kan du ta reda på i vilka länder i världen det finns flest personer med efternamnet åman.

åman efternamn i världen

.

Globaliseringen är ett fenomen som har lett till att efternamn sprids mycket längre bort från det land där de har sitt ursprung, så att vi kan hitta asiatiska efternamn i Europa eller amerikanska efternamn i Oceanien. Detsamma gäller åman, som är ett efternamn som är stolt representerat nästan överallt i världen. På samma sätt finns det länder där antalet personer med efternamnet åman är högre än i övriga länder.

Kartan över efternamnet åman

Visa karta över efternamnet åman

Möjligheten att på en världskarta ta reda på vilka länder som har flest åman i världen är till stor hjälp. Genom att placera oss på världskartan över ett visst land kan vi se exakt hur många personer som bär efternamnet åman, så att vi kan få exakt information om alla åman som finns i det landet. Allt detta hjälper oss också att förstå inte bara varifrån åman efternamn kommer, utan också hur de personer vars ursprung är en del av familjen med åman efternamn har flyttat och förflyttat sig. På samma sätt kan vi se i vilka länder de har slagit rot och utvecklats, och om åman är vårt efternamn är det därför attraktivt att veta till vilka andra delar av världen det är möjligt att en av våra förfäder en gång vandrade.

Länder med flest åman i världen

 1. Sverige Sverige (1683)
 2. Finland Finland (448)
 3. Norge Norge (28)
 4. Danmark Danmark (2)
 5. Schweiz Schweiz (1)
 6. Förenta staterna Förenta staterna (1)

Om du tittar noga, så presenterar vi på den här webbplatsen allt som är viktigt för att du ska få aktuell information om vilka länder som har flest åman runt om i världen. Det är också möjligt att se dem på ett mycket grafiskt sätt på vår karta, där de länder som har det högsta antalet personer med åman efternamn kan ses i en starkare ton. På så sätt kan du med en enkel blick enkelt hitta de länder där åman är det vanligaste efternamnet och i vilka länder åman är ett ovanligt eller obefintligt efternamn.

Med tiden har efternamnet åman genomgått vissa förändringar i sin stavning eller uttal.

Det är vanligt att hitta liknande efternamn som åman. Detta beror på att efternamnet åman ofta har genomgått mutationer.

Det faktum att det inte fanns en enhetlig stavning för efternamnet åman när de första efternamnen bildades gör att vi kan hitta många efternamn liknande åman.

Inte alla efternamn som liknar efternamnet åman har något att göra med det. Ibland är det möjligt att hitta liknande efternamn till åman som har en annan ursprung och betydelse.

Att avgöra om efternamnet åman eller något av de liknande efternamnen till åman kom först är inte alltid enkelt. Det finns många skäl som kan ha lett till att efternamnet åman har skrivits eller uttalats på ett annat sätt, vilket ger upphov till ett nytt, annorlunda efternamn åman, men med en gemensam rot.

 1. åhman
 2. Aiman
 3. Aman
 4. Amman
 5. Auman
 6. Ayman
 7. A man
 8. Aanan
 9. Ahmann
 10. Ahmian
 11. Aimon
 12. Amain
 13. Amane
 14. Amani
 15. Amann
 16. Amano
 17. Amen
 18. Amian
 19. Amin
 20. Ammann
 21. Ammen
 22. Ammon
 23. Amon
 24. Amyn
 25. Anan
 26. Annan
 27. Anyan
 28. Aumann
 29. Aumen
 30. Aymon
 31. Aynan
 32. Aimin
 33. Aymen
 34. Aimen
 35. Aimane
 36. Amany
 37. Amana
 38. Amyan
 39. Ahmane
 40. Aymane