Efternamn åbergAtt veta mer om åberg efternamn är att veta mer om personer som med stor sannolikhet har samma ursprung och förfäder. Detta är anledningen till att efternamnet åberg ofta är vanligare i vissa länder i världen än i andra. På den här sidan kan du ta reda på i vilka länder i världen det finns flest personer med efternamnet åberg.

åberg efternamn i världen

.

Globaliseringen är ett fenomen som har lett till att efternamn sprids mycket längre bort från det land där de har sitt ursprung, så att vi kan hitta asiatiska efternamn i Europa eller amerikanska efternamn i Oceanien. Detsamma gäller åberg, som är ett efternamn som är stolt representerat nästan överallt i världen. På samma sätt finns det länder där antalet personer med efternamnet åberg är högre än i övriga länder.

Kartan över efternamnet åberg

Visa karta över efternamnet åberg

Möjligheten att på en världskarta ta reda på vilka länder som har flest åberg i världen är till stor hjälp. Genom att placera oss på världskartan över ett visst land kan vi se exakt hur många personer som bär efternamnet åberg, så att vi kan få exakt information om alla åberg som finns i det landet. Allt detta hjälper oss också att förstå inte bara varifrån åberg efternamn kommer, utan också hur de personer vars ursprung är en del av familjen med åberg efternamn har flyttat och förflyttat sig. På samma sätt kan vi se i vilka länder de har slagit rot och utvecklats, och om åberg är vårt efternamn är det därför attraktivt att veta till vilka andra delar av världen det är möjligt att en av våra förfäder en gång vandrade.

Länder med flest åberg i världen

 1. Sverige Sverige (9576)
 2. Finland Finland (1118)
 3. Norge Norge (204)
 4. Danmark Danmark (102)
 5. Estland Estland (19)
 6. England England (3)
 7. Förenta staterna Förenta staterna (2)
 8. Belgien Belgien (1)
 9. Vitryssland Vitryssland (1)
 10. Kina Kina (1)
 11. Tyskland Tyskland (1)
 12. Spanien Spanien (1)
 13. Frankrike Frankrike (1)
 14. Hongkong Hongkong (1)
 15. Indonesien Indonesien (1)
 16. Luxemburg Luxemburg (1)
 17. Malta Malta (1)
 18. Nya Zeeland Nya Zeeland (1)
 19. Panama Panama (1)

Om du tittar noga, så presenterar vi på den här webbplatsen allt som är viktigt för att du ska få aktuell information om vilka länder som har flest åberg runt om i världen. Det är också möjligt att se dem på ett mycket grafiskt sätt på vår karta, där de länder som har det högsta antalet personer med åberg efternamn kan ses i en starkare ton. På så sätt kan du med en enkel blick enkelt hitta de länder där åberg är det vanligaste efternamnet och i vilka länder åberg är ett ovanligt eller obefintligt efternamn.

Det faktum att det inte fanns en enhetlig stavning för efternamnet åberg när de första efternamnen bildades gör att vi kan hitta många efternamn liknande åberg.

Att avgöra om efternamnet åberg eller något av de liknande efternamnen till åberg kom först är inte alltid enkelt. Det finns många skäl som kan ha lett till att efternamnet åberg har skrivits eller uttalats på ett annat sätt, vilket ger upphov till ett nytt, annorlunda efternamn åberg, men med en gemensam rot.

 1. Aaberg
 2. Aberg
 3. Ahberg
 4. Abers
 5. Auberge
 6. Aaberge
 7. Abergo
 8. Aberegg
 9. Abergel
 10. Auberger
 11. Aubourg
 12. Auvers
 13. Avers
 14. Abarca
 15. Abarza
 16. Aberkan
 17. Aberson
 18. Abras
 19. Abrego
 20. Abregu
 21. Abreus
 22. Abrigo
 23. Abris
 24. Apresa
 25. Apreza
 26. Auvergne
 27. Averes
 28. Averos
 29. Aversa
 30. Averso
 31. Avresi
 32. Abarka
 33. Abaragh
 34. Averko
 35. Aberash
 36. Afrej
 37. Abric
 38. Aberski
 39. Abiriga
 40. Afargi